Rådgivning om psykisk arbejdsmiljø

Psykisk Arbejdsmiljoe
Danmarks Lærerforenings rådgivning om psykisk arbejdsmiljø og henvisning til psykolog. Kontakt Danmarks Lærerforening på telefon 33 69 63 00

Hvis du har problemer på din arbejdsplads, kan du benytte dig af rådgivningsordningen i Danmarks Lærerforening. Du kan bestille tid til en samtale med en af konsulenterne ved at bruge e-booking eller ved at ringe på telefon 33 69 63 00. Der kan periodevis være ventetid.

Samtalen

Når du bliver ringet op, hjælper konsulenten dig med at blive mere klar over, hvad der er vanskeligt på dit arbejde. Samtalen skal være med til at afdække problemet og konsulenten har mulighed for at henvise dig til en psykolog i nærheden af, hvor du bor.

Tavshedspligt

Konsulenterne i Rådgivningen har tavshedspligt og giver ikke oplysninger videre uden dit samtykke.

Henvisning til psykolog

Nogle arbejdspladser giver psykologbistand, hvis du har problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Det kan være en fordel, at du undersøger den mulighed, før du kontakter rådgivningen, da det som udgangspunkt bør være din arbejdsgiver, der betaler for psykologbistand, hvis der opstår psykiske skader på arbejdspladsen. Hvis din arbejdsplads ikke har et tilbud, kan rådgivningens konsulent henvise til en psykolog. Hvis du benytter dig af Danmarks Lærerforenings tilbud, skal der gå to år, før du kan blive henvist til psykolog igen.

Spørg din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant

Hvis du er i tvivl, om din arbejdsplads kan henvise til psykolog, skal du spørge din tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, eller din kreds.
Din læge skal i visse tilfælde henvise til psykolog over sygesikringsordningen.

Akut hjælp

Har du akut behov for psykolog på grund af vold eller trusler om vold, skal din arbejdsplads rekvirere hjælp samme dag. Hvis ikke du får hjælp, kan du kontakte din kreds, din arbejdsmiljørepræsentant, din tillidsrepræsentant, eller Danmarks Lærerforenings rådgivning.

Til tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter, skoleledere og kredsstyrelsesmedlemmer

Som TR, AMR, skoleleder eller kredsstyrelsesmedlem, kan du stå i vanskelige situationer i kraft af din rolle. Hvis du har brug for sparring, eller du har brug for en henvisning til psykolog, har du også mulighed for at kontakte rådgivningen.

Kontakt Danmarks Lærerforening:

E-booking

eller

Tlf. 33 69 63 00, mandag-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-15.00

Værktøjer til..

Book en samtale med en dlf rådgiver online

Viden om..

Hvor skal du henvende dig for at få psykolog hjælp?